ossies.reismee.nl

Singapore

Singapore. Ja wij zijn in Singapore! Na een vlucht van 12 uur waarin Dianthe stelselmatig weigerde te slapen (en hoe hou je dan een kind van 2 een beetje stil) en Rebecca vierkante ogen kreeg van alle films die ze heeft gekeken, zijn wij op de luchthaven Changi Singapore aangekomen. En meteen al een warm welkom. Ten eerste omdat het vanochtend vroeg om 6 uur al 25 graden was en ten tweede omdat alles hier zo perfect geregeld is dat je er moeilijk niet aan kan wennen. Een voorbeeld: onze koffers (reistassen) lagen eerder op de band dan dat wij er waren. Bij de douane: geen rij! De bevolking is hier uiterst behulpzaam en vriendelijk: als je met een buggy loopt te klooien om een trap af te komen schieten meerdere mensen je te hulp. Nok nok, hallo Nederland, wij hebben nog een hoop te leren!

Wij slapen één nacht in het Marriott hotel. En ach heel vervelend dat ligt op de Orchard Road. En aan deze straat staan alleen maar mega shopping malls. Waarschijnlijk onbedoeld van Hans (want die heeft onze hele reis samengesteld) maar erg welkom! Het is hier dus echt: shop till you drop. Helaas hebben wij al drie grote reistassen bij ons en geen ruimte meer om groot in te kopen. Zien jullie het voor je......echt alles is hier en van dat alles is hier heel erg veel. Een walhalla voor Alexandra dus. En bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan want Rebecca vroeg vanavond of ze alsjeblieft nog even alleen met mamma mocht gaan shoppen. Beide kleine dames hebben nieuwe slippers gekocht en Rebecca heeft ook nog een jurkje erbij. Rebecca heeft inmiddels ook de fotografeer tic van Alexandra overgenomen, ze heeft van Sinterklaas (gevierd op de dag voordat wij vertrokken) een foto camera gekregen. Iedereen die een foto van haar maakt, zet ze ook op de foto. Ze heeft dan ook al heel wat Aziatische studenten gefotografeerd.

Singapore is helemaal in kerst sfeer aangekleed, erg mooi en ook heel erg overdone!

Er lopen zeer weinig Europees uitziende kinderen hier en met name Rebecca wordt door iedereen aangesproken, Dianthe is nog wat te klein denken wij. En Rebecca vertelt vrolijk in het engels hoe ze heet en hoe oud ze is. Erg leuk om mee te maken.

Wat ook erg grappig is hier is dat Lexus hier de auto is. Dus Alisen, je kunt je ogen hier uitkijken. Helaas voor de Volvo liefhebbers...........die rijden er niet.

Roald en Judith

Goed om te horen dat het goed gaat! De dames hebben straks genoeg tijd om bij te slapen ( in de camper, toch?)

misschien moet ik daar dan maar een Volvo dealership beginnen. Ze weten niet wat ze missen!!!!

Dikke kus van ons

Martin

Aha, goed te horen dat de eerste stap is gezet en de ontmoeting met de aziatische wereld goed overkomt. Singapore schijnt overigens qua stiptheid wel een (gunstige) uitzondering te zijn. Nou wij wachten op de eerste reportage van Rebecca. Maar......het genieten is begonnen kunnen wij vaststellen

Elvira

Wat fijn dat jullie veilig aan zijn gekomen! Ben erg benieuwd hoe het er allemaal uit ziet, dus wel veel foto's maken! Heel veel plezier nog en geniet er van.
Dikke knuffel voor jullie allemaal.

Nina

hoi hoi,

goed om te horen dat het eerste deel van de reis volbracht is. Enne, lekker genieten dus! Ik zie uit naar de foto's, die komen toch ook op deze site?

Liefs,
N

Tijs (en familie)

Hoi wereldreizigers,

hoe herkenbaar, een kind van twee dat niet wil slapen in het vliegtuig. Ik hoop voor jullie dat de tweede etappe beter gaat.

Hans, hou je creditcard in je zak: als je dames nu al zo met het shop-virus besmet zijn, kan het nog heel erg worden.

Heel veel plezier, wij zullen jullie verslagen met plezier lezen!

Marieke, Tijs, Emma, Roos

Dorina

Slapen kan altijd nog. Goed om te horen dat jullie aangekomen zijn. En mocht je nog gaan shoppen, geen rushes graag (strijkt zo lastig ;) ) Hier staat het op zijn hollands te plensen van de regen met windkracht 5, dus geniet maar van de warmte