ossies.reismee.nl

Dianthe ziek

Helaas voor ons een niet zo leuk begin van de dag na een slopende nacht. Allereerst is het best vermoeiend om 7 uur tijdsverschil aan je broek te krijgen. Daarnaast is het balen als je niet kunt slapen. Ons kleine vogeltje is ziek. Maar dat hadden wij 's avonds nog niet door. De hele nacht is ze aan het spoken geweest en klaagde ze over auw aan het oortje. Toen wij na uiteindelijk 4 uur slapen opstonden was Dianthe onophoudelijk aan het huilen en ze leek wel een gloeiworm. Koorts dus.

Het is hier blijkbaar goedkoper om naar het ziekenhuis te gaan dan om een dokter te bezoeken. Dus 's ochtends zaten wij op de eerste hulp van het Mt Elizabeth Ziekenhuis in Singapore. Ook een ervaring. Tegenover de eerste hulp zijn de parkeerplaatsen van de artsen dus toen wij er toch waren even gekeken waar een medisch specialist in Singapore zich in verplaatst. Heel grappig er stonden onder andere een Aston Martin en een Ferrari. Met andere woorden: het vervoermiddel van een Nederlandse medisch specialist is vrij behoudend. Het uurtarief van een medisch specialist ligt hier wel een stuk lager. Een half uurtje eerste hulp inclusief medicijnen kostte ons slechts € 60.

Dianthe blijkt een oorontsteking te hebben en heeft vier soorten medicijnen meegekregen waaronder een antibiotica kuur. Toen wij aangaven dat wij 's avonds met haar naar Auckland moesten vliegen kregen wij de mededeling dat het beter was om een week niet te vliegen vanwege de druk op haar oren bij het stijgen en dalen. Tja, en wat doe je dan? Het was niet echt mogelijk om het volledige reisschema om te gooien, dachten wij.

Het is een erg warme dag, zo'n 33 graden. Daarom hebben wij besloten om een middagje aan het zwembad van het hotel door te brengen. En toen de koorts van Dianthe door de paracetamol een stuk lager was, wilde ook zij het zwembad in. De meisjes hebben zich een paar uur prima vermaakt met zwemmen en walvis spelen met Hans. Rebecca gedraagt zich als een echte VIP. Volledig in de stress toen haar zwembandjes wegwaaiden. Nu was er echter geen badmeester om ze op te halen in tegenstelling tot afgelopen zomer in Italië. Toen heeft ze met haar stress aanval het voor elkaar gekregen om een gebronsde six-pack (waar zie je ze nog? Niet in de Octopus) badmeester 100 meter te laten zwemmen achter haar luchtbed aan in het meer van Lugano. Nu was Hans aan de beurt voor de reddingsoperatie.

Vanavond vliegen wij om 21:15 uur van Singapore naar Auckland. Heel erg jammer dat wij nu al afscheid moeten nemen van Singapore. Wij hadden er nog wel een aantal dagen extra willen blijven. Zo veilig, vriendelijk en servicegericht maak je het maar zelden mee.

Uiteindelijk hebben wij er voor gekozen om met Dianthe (volledig gedrogeerd) de vlucht naarAuckland te maken. Niet echt opvoedkundig verantwoord maar je moet toch wat.

Donna en Nathalie

Ohh wat zielig!!

Heel veel sterkte met de reis!

X van Donna voor Rebecca en groetjes, Nathalie