Wij zijn jullie niet vergeten.................een update
13 december 2009 tot en met 17 december 2009
Op 13-12 was de lucht in Taupo prachtig opengetrokken. Dus vroeg opgestaan, camper rijklaar gemaakt en iedereen ingepakt om naar het prachtige Lake Taupo te gaan. Voor zwemmen is het helaas nog te koud dus hebben wij gebruik gemaakt van een prachtige boottocht over het meer. We hadden plekken op een replica van een oude stoomboot geregeld en we konden zowel binnen als buiten zitten. Dianthe viel binnen 2 minuten weer ouderwets in slaap en werd wakker toen ze een zakje chips zag... We kwamen langs prachtige Maori tekeningen op een rots en daarbij lagen ook prachtige uitgehakte beelden van een leguaan. Het zag eruit alsof het 1500 jaar oud was. Helaas hebben twee Engelse mannen dit kunstwerk gemaakt in 1982, maar het blijft indrukwekkend.
Vanaf het meer konden we in de verte Mount Doom (LoftheR) zien liggen met haar spitse besneeuwde punt. Erg mooi om te zien liggen in het zonnetje vanaf ons vulcanische meer. Even later mocht kapitein Rebecca (zie foto) de boot zelfs besturen! Ze was zo trots als een pauw en die pet stond haar geweldig! Eenmaal terug ijsjes eten, boodschappen doen, lunchen en op de terugweg bedacht Hans dat we nog wat meer natuur moesten bekijken: de Huka Falls lagen vlakbij. Inderdaad een prachtige waterval met enorme kracht. Vervolgens weer ijsjes eten en op naar het spannende Craters of the Moon. Dit was onze eerste ervaring met de welbekende geisers en bijbehorende zwaveldampen. De kraters waren indrukwekkend en het was een relaxte wandeling van een uur. Daarna weer terug naar de camping. Even hobbelen op het springkussen en de dag was alweer voorbij.
Op 14-12 zijn we in de camper gesprongen en naar Roturua vertrokken. Dit is de meest bezochte toeristische trekpleister van het Noordereiland. Het hele dorp zelf stinkt al ongelooflijk naar de zwavellucht. Daarom hadden we op aanraden van de NL'ers uit Gorinchem gekozen voor het Top 10 Blue Lake holiday park. Voordat we daar waren hebben op de heenweg al de twee mooiste parken van Roturua bekeken. 's Ochtends waren we bij de zogenaamde Hidden Valley (het was ook echt even zoeken) waar je met een bootje naar de andere kant van de rivier werd gebracht. Prachtige borrelende modderpoelen en heerlijke zwavellucht. Een hele mooie wandeling waarbij Dianthe in een speciale rugzak bij Hans op de rug kon zitten. Ze vonden het allebei helemaal geweldig (zie foto). Toen Dianthe uit de zak werd getild viel helaas haar slipper 2,5 meter naar beneden in het water. Gelukkig pakte Indiana (Alexandra) Jones snel een lange tak en hengelde de slipper vakkundig uit het water. Rebecca heeft daar 1,5 uur zonder te klagen rondgerend dus die had het grootste ijsje verdiend wat ze kon vinden. Lekker geluncht aan het water (met heerlijke broodjes uit onze eigen camper, toch niet zo gek zo'n rijdend huis).
's Middag waren we licht gesloopt en chauffeur Hans wilde net een cafeïne boost pakken toen we langs het Wai-o-Tapu Thermal Park reden. Rebecca had juist die middag in de reisgids een foto gezien van de beroemde champagne pool (zie foto). Toch maar de auto aan de kant gezet en hup het park in. Was een korte wandeling, maar de champagne pool met haar gesis, rode randen en heftige stoom hadden we zeker niet willen missen. Na EUR 40 te hebben betaald voor dit half uurtje wandelen hupten we weer de camper aan en een uurtje later waren we bij het blauwe meer van onze nieuwe camping. Boodschappen op de BBQ gegooid en iedereen op tijd in bed gelegd.
Op 15-12 is Hans 's ochtends vroeg om het meer gaan rennen, een stuk van 5,5 km met veel hoogteverschillen, trappetjes, bospaden en prachtig uitzicht op het meer. Met zijn tong tot op zijn knieën kwam onze jonge held na 45 minuten weer terug voor een welverdiende douche. Alexandra heeft de hele ochtend al klerenwassend doorgebracht. Tsja als je zooooo lang wegblijft hoort dat er helaas ook bij. Na wat te hebben geluierd zijn we 's middags naar Rotorua gereden voor de fameuze Polonysian Spa met uitzicht over het meer. Vol verwachting klopte ons hart, zeker na het lezen van de mooie recensies. Helaas werden we even met de neus op de feiten gedrukt van het reizen met kids: een Spa gaat niet werken, ook al staat er family. Wij kwamen namelijk in het familie gedeelte terecht van het zwembad van 4 bij 3 en twee kleine spa badjes. Het exclusieve spa-gedeelte met uitzicht over Lake Rotorua hebben we alleen maar mogen ruiken.... Al met al: een goede marketingafdeling die mensen waarschijnlijk betaalt om goede recensies te schrijven en een fantastische webdesigner!
's Avonds weer ge BBQ-ed en Alexandra begon al knap misselijk te worden van de zwavellucht. Inmiddels heeft Alexandra het dan ook helemaal gehad met alle misselijkmakende zwaveldampen die naar haar hoofd stijgen en hebben wij besloten om de volgende dag weer te vertrekken.
16-12
Na een ijskoude nacht (Dianthe d'r handen leken wel ijsklompen) en nog een rondje van Hans om het meer zijn we in de camper gestapt om naar Papamoa beach te rijden. Net voordat we daar kwamen reden we door Te Puke , de Kiwi (vrucht) hoofdstad. Zag er grappig uit, zelfs op de verkeersborden stonden kiwi's afgebeeld; vervolgens hard doorgereden. Bij Papamoa Beach inkopen gedaan en geluncht bij onze vrienden van de goudgele M. Alexandra vond het te koud aan het strand dus hebben we gas gegeven en zijn we naar Thornton Beach gegaan. Dit mini dorpje (euh 10 inwoners?) ligt aan een prachtig strand van 11 kilometer lang, 10 minuten rijden van het grotere Whakatene en vanaf 24-12 zit het er tot 1-4 volgeboekt. Een groot verschil met nu want we zijn 1 van de 10 gasten haha. Gelukkig hebben ze ons favoriete Wifi merk dus we zijn hier toch neergestreken. Dat was natuurlijk niet geheel toevallig. Wij hebben onszelf namelijk een maandabonnement gegeven op IAC internet, een maand onbeperkt internetten voor eur 20. Dus in plaats van hopen dat ze op een camping het goede merk hebben laten wij niets meer aan het toeval over en selecteren wij een camping op basis van de beschikbaarheid van het IAC netwerk. Maar lager dan 4 sterren gaan we niet, hoor.
Aan het einde van de middag een heerlijke lange strandwandeling met de meisjes gemaakt. Ze hadden een lange broeken nog aan, maar konden net als Hans (met korte broek) de verleiding van het koude water niet weerstaan. Een vrolijke bende dus met zeewater en zand. Iedereen onder de douche gegooid, de BBQ maar weer eens aangestoken en de kids op bed gelegd.
Eerst maar eens even met de Nissan garage gebeld want wij ontvingen een mail dat wij snel contact op moesten nemen. Wat blijkt: Alexandra's leaseauto (Nissan Qasqai) krijgt een facelift en kan per heden pas besteld worden en wordt pas op z'n vroegst in MEI 2010!!!! Geleverd. Boehoehoe. Wij hadden ons zo verheugd om in deze funkelnagelneue stoere witte crossover auto op 8 februari 2010 de Nissan garage te verlaten.
Vandaag heeft oma Ans haar EHBO diploma gehaald. Van harte gefeliciteerd!
Vervolgens hebben wij voor het eerst deze reis gefilosofeerd wat de volgende dag zouden gaan doen.
17-12
Vanochtend werden wij uit ons bed gebeld door de bekendste makelaar van Leusden. Wij vroegen ons af of hij soms ons huis onder onze kont had verkocht. Na auto loos te zijn nu ook al huisloos? Maar gelukkig wilde hij alleen maar met ons delen dat het beruchte Ronde Tafel Kerstdiner aan de gang was en dat ze aan ons dachten. Wat een fijne gedachte! Wij hopen dat Robin weer heerlijk voor jullie heeft gekookt!
De grootste angst van Alexandra is deze vakantie het legen van het chemisch toilet. Na eerst met z'n allen de afspraak gemaakt te hebben dat dit ding helemaal niet gebruikt ging worden werd deze afspraak na een dag al door een niet nader te noemen persoon geschonden. Na normaals de do's en don'ts van het chemisch toilet besproken te hebben was het vanochtend Dianthe die de don't regel overschreed. Ze is inmiddels vollop in d'r pottie training en gaf aan dat ze naar de WC wilde voor een plasje. Er kwam.......een grote drol. Iekssssssssss. Waarschijnlijk heeft Hans een nog grotere angst voor dit apparaat dan Alexandra aangezien hij als chef afvalverwerking in ons gezin net doet of dit apparaat helemaal niet in onze camper is ingebouwd.
We zijn vanochtend tot het wijze besluit gekomen om helemaal niets te doen! Dus klooien we wat buiten om het gras met een bal, worden Mickey Mouse DVD's gekeken, de nintendo DS komt uit de kast en papa en mama lezen heerlijk een boekje en werken het dagboek bij. RUST!
Morgen rijden wij naar Gisborne,een wijngebied. Helaas kennen ze daar geen IAC dusjullie worden een paar dagen niet gespamd.
Wanneer je hulp nodig hebt van een ervaringsdeskundige mag je altijd bellen of mailen hoor. Vergeet die aqua kem en aqua rinse er niet in te doen. Het gaat dan een stuk minder stinken.
Veel plezier maar weer.
Ik houd nu al bijna niet meer bij waar jullie allemaal al geweest zijn, dagje rust is niet zo gek :)
Enne, 'iekkkssss', is er ook allemaal aan de voorkant ingekomen. Weten jullie ook wat ik iedere ochtend opruim van al onze beessies, haha!
Vééél plezier maar weer
En met al die wijnen zijn jullie vast wat minder aanspreekbaar, wie is de BOB?
Hallo allemaal,
wat een leuke verhalen en mooie foto's!!
Wens jullie nog veel succes en plezier!!
Fijne feestdagen en een goed uiteinde.. Zal wel apart zijn daar helemaal maar jullie zijn wel fijn met jullie gezinnetje..
Ik blijf jullie in de gaten houden hoor!!
Dikke kus voor Rebecca en Dianthe
Liefs mariska
Hé pas maar op met die wilde geiten, hier worden ze met honderden geruimd ivm de Q-koorts. Héél zielig. Geniet maar van al die mooie geiten en koeien, wat een gevoel van vrijheid, super.
Dikke knuffel,
Sigi