ossies.reismee.nl

Onderweg

Van Thornton Beach via Whakatene en Ohopi Beach via 'de Kloof' naar Gisborne gereden. Best een lange rit van ongeveer 3,5 uur. Onderweg mooie natuur gezien en veel bochtige slingerweggetjes maar aan dat laatste zijn wij inmiddels wel gewend. Hans bestuurt onze camper als of hij nooit anders heeft gedaan. Alexandra heeft het met uitzondering van één achteruitrij manoeuvre nog niet aangedurfd om met het gevaarte vooruit te rijden. Maar ook dat gaat komen heeft ze aan Hans beloofd.

Aanvankelijk was het onze bedoeling om in Gisborne een appartement te nemen maar de dame van de I-site was niet al te vriendelijk en deed slechts moeite om één appartement op te bellen die ten eerste veel te duur was (vonden wij) en waar ten tweede de telefoon niet werd opgenomen. Dus ze verwees ons naar de motorcamp (Kiwi Camp) aan het einde van de straat, vlak aan zee. Vervolgens draaide ze zich om en ging verder met het lezen van de krant. Zo onvriendelijk hadden wij het nog niet meegemaakt. 's Avonds had Alexandra echt geen zin meer om te koken en belandden wij in de plaatselijke snackbar om vervolgens te bedenken dat zelf koken toch veeeeeeeeeel beter smaakt. Het kamperen gaat trouwens boven verwachting goed. Hans en Alexandra hadden samen afgesproken: 10 dagen op 2 dagen af, maw: 10 dagen in de camper slapen en vervolgens 2 nachten in een appartement. Maar inmiddels slapen wij al 20 dagen in de camper en blijken wij met z'n 4-en op 14 vierkante meter te kunnen wonen. Bijna iedere dag wordt er gekookt en niet van die lullige eenspansgerechten of blik, nee meestal BBQ (vis of vlees) gecombineerd met sla, tomaat,komkommer, asperges,courgette en een gepofte aardappel. Ook in het koken hebben wij al een aardige handigheid gevonden.