ossies.reismee.nl

Napier

De zon was weer volop aanwezig. Helaas ook de wind waardoor het ook best wel koud
(16 graden) was. Dus geen zwemweer vandaag. Wij hebben de bus genomen van de camping naar Napier. Nu ergeren wij ons in Nederland aan het openbaar vervoer maar hier moet je ook geen haast hebben. De bus gaat namelijk ieder half uur op het heel en op het half, maar je moet wel een kartier van te voren aanwezig zijn voor als hij te vroeg is (of te laat kan natuurlijk ook als je uitgaat van de voorafgaande bus). Hierdoor hebben wij op de terugweg 45 minuten bij de bushalte staan wachten. Wel leuk om mensen te kijken want net als in Auckland: het lijkt hier af en toe wel een freakshow. Alexandra heeft hier in de maand dat wij hier nu zijn niet één good looking man gezien. Hans heeft slechts één semi aantrekkelijke vrouw met lange benen gezien. Het ziet er niet uit hier: kleding vormloos, obestitas is ook hier een probleem, vreselijke tatoo's, blijkbaar interesseert het ze hier niet hoe ze eruit zien. Je gaat toch niet met een Rudolph te Rednose Raindeer haarband met dito T-shirt in de bus zitten?? Ook zijn er volgens ons heel veel mensen met ernstige psychische problemen die je met een wezenloze blik in de bus aan zitten staren.

Gisteren hadden wij Napier's beste ijssalon ontdekt, dus vandaag waren wij een soort van eregasten omdat wij weer terugkwamen. Meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt en twee ijsjes (zeg maar IJSJES, want één bol hier is drie bollen in Nederland) genomen. De Nieuw-Zeelandse ijsjesindustrie vaart wel bij ons, gemiddeld eten wij ieder twee ijsjes per dag.