ossies.reismee.nl

Van Napier naar Martinborough

Wij zijn vandaag precies een maand weg. Maar voor ons lijkt het veel korter. Wij vermaken ons hier prima, wij beleven genoeg en hebben geen heimwee. Ook Rebecca geeft aan dat ze liever op vakantie is dan dat ze op school is. Gisteren heeft Alexandra voorzichtig uitgesproken dat ze ook wel een jaar op vakantie wil, over een paar jaar als de kinderen wat groter zijn. Hans moet hier nog goed over nadenken (en sparen...).

Vandaag van Napier naar Martinborough, een groot wijngebied net boven Wellington. En Alexandra kon er niet langer onderuit komen: ze was de chauffeur van vandaag. De rit van 250 kilometer ging haar prima af. Overigens zeggen kilometers niets in Nieuw-Zeeland, je moet kijken naar de afstandentabel. Afhankelijk van het aantal bochtige weggetjes rij je ongeveer 50 kilometer in een uur. Met een camper mag je overigens maximaal 90 km/u rijden. Mensen die ons voor zijn gegaan zullen beamen dat (in ieder geval op het Noordereiland) dat als je harder rijdt je camper dat op z'n zachtst gezegd niet zo leuk vindt.

Onderweg zijn we wel drie Rabobank kantoren tegengekomen. Je belt hier gewoon 0800Rabobank, handy nietwaar? Aangezien ook ons brood daarvandaan komt hebben wij een bovenmatige interesse in wat de Rabobank beweegt om daar vestigingen te hebben. De NZ economie is afhankelijk van drie factoren: De prijs van de wol (schapen), de hoeveelheid regen (energie wordt hier dmv waterkracht opgewekt) en het toerisme. Een dienstensector kunnen wij nauwelijks ontdekken behalve dan PWC, Deloitte en KPMG.

Al met al is onze conclusie dat het leuk is om hier te wonen als je geld hebt maar dat je hier niet moet zijn om geld te maken. Zelf geven ze hier ook aan dat ze minimaal een half jaar achter lopen wat betreft de gadgets uit de VS of Europa. Geen probleem met de no worries cultuur.

Na aankomst zijn wij eerst naar een uitstekende wijnproeverij gegaan. De kinderen gedroegen zich keurig! Ze zaten namelijk 10 meter verderop met het raam open DVD's te kijken en chips te eten in de camper. Al zingend zijn wij op de camping beland.

GáborEllen

Dag dames en heer,
Het begint erop te lijken dat de reis jullie buitengewoon goed bevalt en zo te horen raken jullie al aardig ingeburgerd. Mooi om te lezen dat jullie in korte tijd zoveel indrukken hebben opgedaan en in onvoorspelbare situaties terecht zijn gekomen. Het klinkt allemaal erg aanlokkelijk. Wij gaan ons opmaken voor een witte kerst.
Later!

Martin en Vangie

er begint hier in huize Musch enige onrust te ontstaan.
uhhhhh........jullie komen toch nog wel terug in Holland?
je kan gewoon na 3 maanden het stokje( en de camper) doorgeven aan......
Fijne Kerstdagen daar en GENIET!!!!

Roald en Judith

hier weer even een berichtje vanuit het besneeuwde Leusden. We wensen jullie hele fijne kerstdagen en een geweldig 2010. Jullie kunnen denk ik geen beter begin hebben, dachten we zo. Geniet er van he!!! het is zo weer over. Ook een dikke kus van Lise en Sophie.

Martin en V angie Musch

Op de valreep van 2009 hartelijk dank voor al die prachtige verhalen. wij genieten ervan om jullie aan het papier toevertrouwde verhalen te lezen. Het lijkt mij werkelijk een once in a lifetime ervaring. en de kinderen? nog een klein stapje voor ze de grote filmwereld binnentreden. Fijne jaarwisseling daar en...... blijf genieten van natuur, elkaar en de vrijheid.