Milford Sound
Vandaag zijn we vroeg opgestaan voor een bezoek aan de Milford Sound. Er zijn twee Sounds (fjorden) die je kan bezoeken, de Milford Sound en de Doubtful Sound. De laatste kun je bezoeken door middel van een combinatie van boot-bus-boot. Voor Alexandra geen optie aangezien ze dan twee keer misselijk zou worden. We hebben ervoor gekozen om de Milford Sound zelf te rijden (120 km enkele reis), het schijnt een van de mooiste wegen van NZ te zijn. Ze doen er hier heel spannend over, moeilijke weg, bergpas enz. Nou mensen, wij hebben nog nooit zo'n easy weg meegemaakt. Ook met onze monstertruck is de weg ernaar toe meer dan prima te doen. We gingen weg uit Te Anau met mooi weer, eenmaal aangekomen bij de Milford Sound konden wij weinig anders zien dan.........mist. Wij blij dat wij de allergoedkoopste tour (Scenic Tour) hadden genomen, deze bestond uit slechts 1,5 uur varen en luisteren naar een tekstbandje. Helemaal prima. Onderweg hebben wij zeeleeuwen gezien en ook dolfijnen, geen bergen wel veel regen en mist.
Op onze terugweg hadden wij een bushwalk gepland, maar het regende te hard en dus vonden wij het prima om met onze camper op de parkeerplaats te staan. Dianthe kon zo even een uurtje slapen, Alexandra lezen en Rebecca DS-sen. En Hans.....die is maar naast Dianthe gaan liggen. Op een moment liepen er wel erg grote vogels over de parkeerplaats, ze werden door iedereen op de foto gezet. Dus vogelaars als wij zijn dachten......we geven de beestjes gewoon een beetje brood vanuit de camper: raampje open, brood eruit en klik vanuit de luie stoel een of andere roofvogel op het plaatje. Dit leek ons een betere optie dan in de zeikregen uit de camper om een foto van een of andere vogel te maken. Dit leverde inderdaad een fantastisch resultaat op. Er zaten drie roofvogels op de auto naast ons te wachten totdat Rebecca ze stukjes brood gaf. Later zaten er ook twee op het dak van onze camper dus werd onze camper ook veelvuldig gefotografeerd. Op een moment stond er een fanatieke vogelaarster te schreeuwen naar Rebecca dat ze de vogels niet mocht voeren. Gelukkig reikt de engelse woordenschat van Rebecca nog niet zover en wat fijn is het toch dat de ramen van de camper geblindeerd zijn.
's Avonds hebben wij gezellig zitten borrelen met onze Aussie buren uit..........ja Sydney. En natuurlijk kunnen wij hun aanbod niet afslaan om bij hun in Sydney te komen BBQ-en. Wij willen wel eens even zien hoe een investment banker van Morgan Stanley in Sydney woont. Ze hebben nog vacatures gaf deze banker al aan .......
Zou dit kunnen betekenen dat jullie binnenkort in Sydney gaan wonen? Dat is weer eens wat anders dan Europa. Jammer dat we daar met de caravan wat moeilijker kunnen komen hahaha. Greetz Ro@ld en Juud