Wanaka
Helaas, het is een en al regen wat er valt. De gondel maar de gondel gelaten en als een haas vertrokken uit Queenstown. Op weg naar Wanaka. Er zijn in dit geval twee wegen die naar Wanaka gaan. De rit van 60 km over de bergpas en de rit van 110 km door het dal. Jullie begrijpen wel welke wij hebben genomen, wij zijn nergens meer bang voor met onze monstertruck. De uitzicht foto's zijn mooi geworden.
Wanaka is ook een wintersportstadje, alleen een stuk kleiner dat Queenstown. Wij kwamen met stralend weer aangereden en keken uit over het meer met daarachter de nog ietwat besneeuwde bergen. Heel mooi.
Helaas trok het ook hier vanmiddag weer dicht en werd het berekoud door de harde wind. Wij hopen dat de dame van de receptie een grapje maakte toen ze zei dat er voor vannacht sneeuw verwacht wordt. Wij wilden nog even waterfietsen, maar eenmaal bij het meer aangekomen waren de golven al zo hoog als bij de Noordzee. Ons lekker uitgeleefd in de speeltuin dan maar. Vanavond ging een grote wens van Rebecca in vervulling: pannenkoeken (of is het nou pannekoeken??) eten! Alexandra ging vanwege de regen maar in de camper bakken. Na één pannenkoek hielden de dames het voor gezien. Ze vonden het heerlijk, maar de buikjes zaten vol na alle ijsjes. Tsja, dan maar een verrassing morgen bij het ontbijt.
Morgen zouden we nog een nachtje in Wanaka blijven, maar reken er maar op dat we snel doorrijden naar de Franz Josef Gletsjer. We willen namelijk zo snel mogelijk naar de gouden stranden van Abel Tasman National Park en Nelson. Hopelijk daar meer geluk met het weer. Het kan toch niet zo zijn dat het vier weken lang sterk wisselvallig weer is hartje zomer. Alexandra denkt er sterk over om een winterjas aan te schaffen met dezelfde redenen als ze haar fleecetruien heeft aangeschaft: als je ze koopt heb je ze niet meer nodig omdat het weer omslaat........yes dream on and on and on.....
Het is nog zo'n 900 kilometer rijden naar de goudgele stranden en daarmee de zonnigste plek van Nieuw-Zeeland en dan niet over snelwegen zoals in Europa....
Hoi lieve Rebecca, en de rest natuurlijk.
ik mis je wel een beetje maar gelukkig verteld mama wat jullie daar allemaal doen en...ik zou dat ook wel willen. Jammer dat je nog geen prinssesen hebt gezien. Raar dat ze niet in dat kasteel waren, misschien waren ze dansen (ja, dat zei ze echt toen ik, Corrine, haar vertelde over het kasteel). Nog heel veel plezier en een dikke kus.
Liefs Emma, en de rest natuurlijk:-)
hoi, hoi, ik krijg het gevoel dat we al twee maanden mee zijn op vakantie. Leuk hoor! prachtige foto's zeg!! veel plezier maar weer verder.