Franz Josef Glacier
Wonderwel was het vanochtend toen wij opstonden strakblauw, toch hebben wij besloten om niet te gaan waterfietsen op het meer zoals Rebecca heel graag wilde. Hiervoor stond er een te harde koude wind. Dan maar proberen toch de dames goed moe te maken. Ze hebben een uur op de trampoline gespeeld en Rebecca was zelfs in staat om tegelijkertijd met beide opa's en oma's te bellen. Dianthe weet zich ondertussen goed staande te houden op de trampoline en huppelt al vrolijk rond. Onze blauwogige 'terrible two' is al een veel minder terrible dan in het begin van onze vakantie.
Vandaag een lange tocht van vier uur van Wanaka naar Franz Josef Glacier. Wij hadden heel veel mazzel met het mooie weer, hierdoor hebben wij schitterende foto's kunnen maken van Lake Wanaka met daarachter de besneeuwde bergtoppen. En ja, vannacht is er inderdaad sneeuw gevallen. Gelukkig niet op de grond maar de bergen zijn voorzien van een flinterdun poederig laagje wit.
Toen wij wegreden hoorden wij al dat gisteren de weg een aantal uren afgesloten was geweest vanwege overstromingen en het gedeeltelijk wegspoelen van de weg. Het heeft hier gisteren echt gespookt, schijnt. De dame bij de receptie van het park gaf aan dat er gisteren 30 centimeter ?? (dit lijkt ons een beetje veel maar is 30 millimeter niet een beetje weinig?) neerslag is gevallen. Het was één groot watergordijn. Onderweg zijn wij inderdaad de plaatsen met roadworks tegengekomen. Men was de gedeeltelijk weggespoelde weg aan het repareren.
Via een heel mooie kustlijn en door een regenwoud zijn wij in Franz Josef aangekomen. De gletsjer was bij aankomst helaas in bewolking verhuld. Op het moment van schrijven (21:37 uur) hebben wij vanuit de camper een mooi uitzicht op de gletsjer. Als het morgen niet regent en er geen laaghangende bewolking is blijven wij hier nog een nacht extra. Het is hier heel erg mooi en relaxed.
Wat ook wel leuk is om te melden is dat je op een camping een allegaartje tegenkomt van vervoermiddelen waarin of waarmee mensen kamperen. Zoals campers: Van Wicked Campervans (zie foto: deze worden alleen aan heel speciale mensen verhuurd) via KEA campers (die van ons en wij zijn heeeeeeeeeeeeel erg blij dat wij voor dit merk zijn gegaan omdat het verreweg het beste merk is) tot de compleet omgebouwde lijn 1 stadsbus. Maar je hebt natuurlijk ook tenten: Van het formaat net iets groter dan een lijkkist via de welbekende Iglotenten (Zeg AJ: heb je Nina nu al eens een keer een nieuwe tent gegeven na het mislukte tentavontuur?) tot aan de gezellige familie bungalowtent. Maar en zijn ook zat mensen die in hun stationwagen slapen of in een Spaceship (http://www.spaceships.co.nz/). En al die verschillende mensen hebben één ding gemeen........ze zijn relaxed want ze zijn op vakantie. Wij werden een aantal weken terug al direct terecht gewezen toen wij: 'No Worries' zeiden. Dat kan blijkbaar niet dat is Aussie taal. Ze zijn hier heel erg trots op: 100 % Kiwi Improved, Manufactured and Owned. Je zou ze er bijna een award voor geven......................